Τι Κάνουμε
Από το 1979 παρέχουμε υπηρεσίες σε Άτομα με Αναπηρία, υποστηρίζουμε τις οικογένειες και την κοινότητα των ΑμεΑ. Πρωτοπορούμε σε τομείς Διημέρευσης, Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και Κοινωνικοποίησης των ωφελουμένων μας.

Κέντρο ∆ιημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας
Λειτουργούμε δύο πλήρως ανακαινισμένα Κέντρα Διημέρευσης στην πόλη της Κατερίνης. Εφαρμόζουμε καθημερινά θεραπευτικά προγράμματα, καθώς και προγράμματα διημέρευσης και ψυχαγωγίας με στόχο τη βελτίωση των δυνατοτήτων των ωφελουμένων των δομών. Τα παραγωγικά εργαστήρια, η αισθητηριακή ολοκλήρωση και οι εξωτερικές δραστηριότητες συμπληρώνουν τη λειτουργία των Κέντρων μας.
Πρώιμη Παρέμβαση
Γνωρίζοντας ότι ο ρυθμός μάθησης του ανθρώπου και η ταχύτητα της ανάπτυξής του βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους στην προσχολική του ηλικία, εστιάζουμε στην πρώιμη παρέμβαση με προγράμματα φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και λογοθεραπείας.


Στέγες Υποστηριζόμενης ∆ιαβίωσης
Η ΣΥΔ εξασφαλίζει το πρωταρχικό δικαίωμα των ΑμεΑ για ανεξάρτητη διαβίωση, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να διαβιούν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα και ενεργά στο φυσικό περιβάλλον της κατοικίας τους.
∆ράσεις Ευαισθητοποίησης
Πέραν της παροχής υπηρεσιών και στήριξης των Ατόμων με Αναπηρία, αισθανόμαστε μεγάλη υποχρέωση να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε μέσω δράσεων την τοπική κοινωνία αποζητώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για τους δικούς μας ανθρώπους. Να διαδώσουμε το μήνυμα της αποδοχής και της ισότητας. Γιατί μας αξίζει να ζούμε σε έναν κόσμο πραγματικής αλληλεγγύης.


Be The Change – Summer Camps Project
Τα καλοκαίρια μας έχουν νόημα. Διοργανώνουμε ένα από τα μεγαλύτερα Κατασκηνωτικά Project συμμετέχοντας κάθε χρόνο στα Κατασκηνωτικά Προγράμματα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.
Εκπαίδευση Προσωπικού
Ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες της εποχής επενδύουμε συστηματικά στην επιμόρφωση του προσωπικού μας, με παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, πρώτων βοηθειών, καθώς και στην εκπαίδευσή τους σε ηλεκτρονικά λογισμικά, υποστηρικτική τεχνολογία και διεθνή πρότυπα ταξινόμησης της λειτουργικότητας των ατόμων.

Λίγα λόγια για το παρελθόν
Στο παρελθόν η Μέριμνα ίδρυσε και λειτούργησε διάφορες δομές ανταποκρινόμενη στις εκάστοτε ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και με βάση το νομικό καθεστώς και τη δραστηριότητα του Κράτους ή άλλων σωματείων. Πρωτοπόρος πάντα δημιουργούσε εκεί που δεν υπήρχε…
- Ειδικός Παιδικός Σταθμός
Αποτέλεσε χρονικά την πρώτη οργανωμένη δραστηριότητα του συλλόγου και λειτούργησε μέχρι το 2000 οπότε και δημιουργήθηκε ο θεσμός των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής. Έκτοτε, ανέστειλε τη λειτουργία του σταθμού αφού πλέον η Πολιτεία είχε αναλάβει αυτό το κομμάτι προστασίας και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία.
- Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης
Αποτέλεσε το δεύτερο -χρονικά- εγχείρημα οργανωμένης παροχής υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία. Αρχικά, λειτούργησε με την άδεια από την τότε Νομαρχία Πιερίας και εν συνεχεία μετεξελίχθηκε σε Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής Επαγγελματικής Ένταξης πιστοποιημένο από το ΕΟΠΕΠΠ (τότε ΕΚΕΠΙΣ). Στόχος του κέντρου ήταν η παροχή προεπαγγελματικής και επαγγελματικής κατάρτισης στα άτομα με ελαφρά νοητική υστέρηση ώστε να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση στον παραγωγικό ιστό της κοινωνίας.
- Καφέ Κοινωνικοποίησης "Κομπολόι"
Το καφέ «Κομπολόι» αποτέλεσε ένα χώρο όπου το απόγευμα τα άτομα με αναπηρία, μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους τους μπορούσαν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους με παιχνίδια, αγώνες κλπ. Ήταν προϊόν συνεργασίας με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία του Ν. Πιερίας. Από το 2020 η λειτουργία του καφέ «Κομπολόι» πέρασε στην αποκλειστική ευθύνη του Συλλόγου Γονέων. Η Μέριμνα συνεχίζει να συμπαρίσταται στη λειτουργία με την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου γονέων προκειμένου να καλύπτονται τα λειτουργικά κόστη.