ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Στο  πλαίσιο  της  ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης της   τοπικής  κοινωνίας σε θέματα  αναπηρίας διοργανώνονται , σε  συνεργασία  με τα σχολεία  του νομού μας, προγράμματα που  έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και υποστήριξη των μαθητών σε θέματα αναπηρίας και διαφορετικότητας. Τα  προγράμματα  υλοποιούνται  είτε  στο χώρο  του κέντρου μας   με  επισκέψεις σχολείων είτε  στο χώρο του εκάστοτε σχολείου.
 Επίσης διοργανώνονται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας   με τη μορφή ημερίδων , επιμορφωτικών σεμιναρίων .

Κατά τη διάρκεια του έτους η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης διοργανώνει σε συνεργασία με άλλους φορείς ή ιδιώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού ,αθλητικές δραστηριότητες, ημερίδες ,σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια. Ο δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης και στήριξης ενεργειών αποδοχής της διαφορετικότητας.
Συγκεκριμένα η Μέριμνα διοργανώνει κάθε χρόνο 2 μεγάλα παζάρια αγάπης, το Χριστουγεννιάτικο και το Πασχαλινό, τα οποία έχουν γίνει θεσμός και οι πολίτες τα αγκαλιάζουν με θέρμη. Μ΄ αυτόν τον τρόπο γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό οι δημιουργίες των φιλοξενουμένων στις Δομές της. Επίσης ,κάθε χρόνο διοργανώνει μαζί με άλλους φορείς τουρνουά μπάσκετ τυπικών και ειδικών σχολείων το οποίο στέφεται με απόλυτη επιτυχία καθώς μαθητές απ΄ όλα τα σχολεία ανταλλάσσουν πάσες συνύπαρξης.
Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων είναι αφενός η ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις του Φορέα και αφετέρου η ευαισθητοποίηση του για τα θέματα της αναπηρίας και η άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών .
Ακόμη,  δραστηριοποιείται και στο χώρο του αθλητισμού, συμμετέχοντας με την ομάδα μπάσκετ που έχει συγκροτήσει, σε διάφορα τουρνουά καλαθοσφαίρισης με άλλες ομάδες ατόμων με αναπηρία.
 Πλέον έχει γίνει θεσμός το τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 3ης Δεκέμβρη στο οποίο συμμετέχουν διάφορα σχολεία, ειδικής και τυπικής εκπαίδευσης του Νομού μας αλλά και των γειτονικών Νομών.

Τέλος,  συμμετέχει ενεργά στα κατασκηνωτικά προγράμματα που διοργανώνει η ΠΟΣΓΚΑμεΑ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.   Στόχος των κατασκηνωτικών προγραμμάτων, εκτός από την κοινωνικοποίηση των ωφελούμενων, είναι να απολαύσουν τις 10 μέρες διακοπών τους, να ψυχαγωγηθούν, να ξεφύγουν απο τη καθημερινότητά τους, να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια, καθώς και να εξασκήσουν τις ψυχοσωματοκινητικές τους λειτουργίες μέσω της κίνησης-χορού, αθλητισμού, κολύμβησης, δημιουργικής απασχόλησης.  Για κάποιους ωφελούμενους ενδεχομένως να είναι οι μόνες διακοπές τους.   Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος, συντελεί και η σωστή επιλογή των συνοδών, όπου φέρουν την πλήρη 24ωρη φύλαξη και φροντίδα των ωφελούμενων. Ο φορέας επιλέγει συνοδούς κατόπιν της προσκόμισης βιογραφικών στοιχείων τους, ως αποδεικτικό γνώσεων για τη προσφορά τους στα άτομα με αναπηρία.