Οι ωφελούμενοι προσέρχονται καθημερινά  στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας  με τα 5 ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα και συμμετέχουν στα τμήματα που λειτουργούν και τα οποία είναι:

ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗ  - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ   ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΤΜΗΜΑ   DECOUPAGE
Το Τμήμα Ντεκουπάζ είναι ένα σχετικά νέο τμήμα. Οι νέοι με αναπηρία που συμμετέχουν σε αυτό έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην τεχνική του decoupage. Τι είναι το decoupage; Είναι η διακοσμητική τεχνική που χρησιμοποιεί χάρτινα μοτίβα , συνήθως χαρτοπετσέτα, για να αλλάξει την όψη αντικειμένων από ξύλο, χαρτί , γυαλί , πέτρα, πηλό ,μεταλλικές ή πλαστικές επιφάνειες. Ο τρόπος είναι απλός: κόβουμε περιμετρικά το σχέδιο που μας ενδιαφέρει και το κολλάμε στην επιφάνεια. Οι λεπτομέρειες όμως είναι που κάνουν τη διαφορά και συμβάλλουν στην αισθητική του όλου αποτελέσματος.
Οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε όλα τα βασικά στάδια της διαδικασίας .Ξεκινάνε με την επιλογή του αντικειμένου που θα μεταμορφωθεί και του μοτίβου που θα χρησιμοποιηθεί. Στη συνέχεια προετοιμάζουν την επιφάνεια, κόβουν ρυζόχαρτο (όταν χρειάζεται) , κόβουν την χαρτοπετσέτα , την κολλάνε με την ειδική κόλλα , και εφαρμόζουν το βερνίκι που την αδιαβροχοποιεί  και δίνει την αίσθηση ότι είναι ζωγραφιστό ή ψηφιδωτό. Σε κάθε στάδιο δεν ξεχνούν να στεγνώνουν την επιφάνεια. Ακόμη, επιμελούνται και το αμπαλάζ , όταν πρόκειται οι δημιουργίες τους να διατεθούν στα bazaar  του φορέα.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημιουργική διαδικασία , που βοηθά τους νέους με αναπηρία που ασχολούνται με αυτή , να αναπτύξουν τα κομμάτια της λεπτής κινητικότητας  και του συντονισμού , της ομαδικότητας και της συνεργασίας , της φαντασίας και της δημιουργικότητας ,της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης.