ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ - ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες Ελευθερίου και Ναταλίας Λαναρά, Παναγιώτη και Μαρίας Μπούσιου, Γεωργίου Λαναρά και Βασιλείου Λαναρά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ-ΕΙΣ ΜΝΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΜΕΛΛΙΟΥ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για την κατάθεση χρηματικού ποσού στο ταμείο του Συλλόγου στη μνήμη της Θεοδώρας Μέλλιου, μητέρας της δασκάλας του Σχολείου Παρασκευής Μέλλιου.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καραπούλιος

«Βάζουμε καλάθι»

Για ακόμα μια χρονιά δώσαμε το ηχηρό μήνυμα της ισότητας των Ατόμων με Αναπηρία. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Β’ ΔΑΚ, διοργανώσαμε το 5ο Τουρνουά καλαθοσφαίρισης μικτών ομάδων ειδικών και τυπικών σχολείων, UNITY – The Tournament. Ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Κατερίνης ως η γιορτή της σημαντικής αυτής επετείου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ -ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ

Στις 22/5/2019 και 28/5/2019, πραγματοποιήσαμε επισκέψεις στην Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου. Ξεναγηθήκαμε στον πρώτο όροφο, οπού έγινε εισαγωγή στην ιστορία και αρχαιολογία της Βόρειας Πιερίας μπροστά σε γραφιστικά με αναλογικό πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες σημαντικών ευρημάτων από την περιοχή. Στη συνέχεια, περιηγηθήκαμε μπροστά σε προθήκη με αγγεία και ευρήματα κλασικής – ελληνιστικής εποχής και σε δεύτερη προθήκη, με αγγεία της Εποχής Σιδήρου. Μετά την ξενάγηση μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε επιμορφωτικά παιχνίδια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στη συνέχεια, οδηγηθήκαμε στην αίθουσα συντήρησης στο ισόγειο, όπου οι συντηρητές, μας μετατρέψανε σε «βοηθούς» τους, ζητώντας να επιλέξουμε από το σύνολο οστράκων (σύγχρονων αγγείων) τοποθετημένων σε ειδικά τελάρα, αυτά που συνανήκουν, να τα πλύνουν και να τα συγκολλήσουν, εισάγοντάς τους έτσι στα μυστικά της συντήρησης.