ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Α.ΜΕΑ.

Τα κέντρα αυτά βρίσκονται
Α)στην οδό Μύτικα και Ήρας γωνία, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά αππό την είσοδο της πόλης από την Παλαιά Εθνική Οδό. Κτίστηκε το 1980  με τη συνεισφορά της τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας στο ιδιόκτητο οικόπεδο του συλλόγου. Το οικόπεδο ήταν δωρεά της αειμνήστου ευεργέτιδος Μόσχη. Το μέγεθος του Κέντρου είναι περίπου 1000τμ μετά και την τελευταία προσθήκη του πολυχώρου συνεδριάσεων. Η προσθήκη πραγματοποιήθηκε το 2016 μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.
Β) Επί της οδού 19 Μαΐου 3 σε κτήριο το οποίο παραχωρήθηκε από το Δήμο Κατερίνης το 2008 . Έχει μέγεθος 700τμ

 Τα Κέντρα είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ και παρέχουν υπηρεσίες διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του. Η συνολική δυναμικότητα είναι 91 ΑμεΑ. Στα κέντρα εργάζονται  25 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσοκόμοι κλπ.
Στις εγκαταστάσεις τους πραγματοποιούνται προγράμματα ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, θεραπευτικής παρέμβασης (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσιοθεραπεία) τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Ακόμη, πραγματοποίούνται αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και μουσικά και εικαστικά δρώμενα. Η εκπάιδευση περιλαμβάνει την εκπαίδευση των ΑμεΑ στην υποστηριζόμενη διαβίωση.
Τα Κέντρα διαθέτει και δυο «αποκεντρωμένες» εγκαταστάσεις: Το ιδιόκτητο «Κτήμα Ιωάννης Γιανιτσάρας», ένα κτήμα 6 στρεμμάτων στο Νέο Κερασμίδι , μόλις 2χλμ έξω από την Κατερίνη και το Κέντρο Ιπποθεραπείας το οποίο προς το παρόν φιλοξενείται στι Κτήμα Μελετλίδη , ένα ιδιωτικό χώρο 15 στρεμμάτων λίγο έξω από την Κατερίνη, στο δρόμο προς την Ολυμπιακή Ακτή. Στο Κτήμα Ιωάννης Γιανιτσάρας» δωρεά του εν λόγω πρώτου προέδρου του συλλόγου, έχει κατασκευαστεί ένα άρτια εξοπλισμένο θερμοκήπιο μεγέθους περίπου 500τμ και στο προσεχές μέλλον θα κτισθεί έν απολυχώρος εκπαίδευσης και διημέρευσης των ατόμων με νοητική υστ’ερηση καθώς και οι τελικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ιπποθεραπείας